از بسته معیشتی تا بیمه سینماگران در ضیافت افطار
ضیافت افطار سازمان سینمایی با سینماگران شب گذشته یکشنبه ۱۹ فروردین ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران سینمایی و هنرمندان در هتل انقلاب تهران برگزار شد.
محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در این مراسم ضمن خوشآمد گویی به حاضران با شوخی نسبت به اشتباه خواندن دعای سال تحویل در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر عنوان کرد اگر هنرمندان درخواست کنند امشب هم این دعا را برایشان می خواند.
در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی در سخنانی جداگانه با تشکر از همدلی و تلاش خانواده سینما، رونق تولید و فروش و حضور و موفقیت آثار مختلف سینمایی در جشنوارهها را از دستاوردهای یک سال گذشته سینمای ایران دانستند.
اسماعیلی در این مراسم عنوان کرد: من از یکایک هنرمندان و اهالی سینما برای زحمات طاقت فرسای خود در سال ۱۴۰۲ که سالی پررونقی برای حوزه فرهنگ و هنر بود، تشکر میکنم.
در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعههای عالی مرتبط تلاشمان این است که ان شاءالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر در سالی که همزمان با ماه مبارک رمضان آغاز شد گامهای مهمی را برای ارتقای وضعیت فرهنگی و هنری کشور برداریم. سالی که نکوست از بهارش پیداست.
در ادامه محمدخزائی به چند نکته درباره سینمای ایران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: خدارا شکر سال ۱۴۰۲ سال بسیار خوبی برای سینمای ایران بود و موفقیت های بزرگی برای سینما رقم خورد که چه بخواهیم و چه نخواهیم در تاریخ سینمای ایران ثبت شده است. احیای اقتصاد سینمای ایران؛ چه فیلم های کمدی را دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم باعث شد که سرمایه گذاران و تولیدکنندگان امیدوارتر به سمت سینمای ایران برگردند، سینمایی که می رفت که با تنفس مصنوعی کارش به پایان برسد. امروز درباره سینمایی صحبت می کنیم که در زمینه میزان تولیدات و اشتغال و حوزه زیرساخت اتفاقات بزرگی را رقم زده است.
وی یادآور شد: ۱۳۰۰ میلیارد فروش و زدن رکورد مخاطبان در ۲۳ سال گذشته سینمای ایران این نوید را می دهد که در سال ۱۴۰۳ نیز بتوانیم شاهد شکوفایی بهتری در عرصه مخاطب و احیای اقتصاد سینمای کشور باشیم که قطعا این اتفاق خواهد افتاد. مساله زیرساخت مساله ای بود که در ۴۰ سال اخیر در برخی از سال ها مورد غفلت قرار گرفته بود اما خوشبختانه فقط در سال گذشته ۱۱۰ سالن سینمایی در کشور افتتاح کردیم و در مجموع بالغ بر بیش از ۲۰۰ سال در این دوسال و نیم گذشته در کشور افتتاح شد که خودش انقلاب بزرگی در حوزه زیرساخت سینمای ایران است. چیزی که همیشه ما را رنج می داد. ان شاءالله با همه سختی هایی که وجود دارد با توجه به قولی که دادیم در پایان دولت بهره برداری ۱۰۰۰ سالن را در کشور خواهیم داشت که به نظرم اتفاق بزرگی است که به یادگار از این دولت و این دوره سازمان سینمایی باقی خواهد ماند. خوشبختانه در حوزه تولید فیلم کوتاه، مستند و سینمایی ۲۵ تا ۳۵ درصد افزایش تولید داشتیم و بالغ بر ۱۴ هزار اشتغال فقط از طریق سازمان سینمایی در عرصه کوتاه، بلند، پویانمایی و سینمای بلند ایجاد شد که این مساله نشان دهنده این است که دولت برای اشتغال هنرمندان برنامه جامع و کاملی داشته است.
رییس سازمان سینمایی ادامه داد: در حوزه بین الملل نیز به جز جشنواره های گروه الف که به دلیل اتفاقات سال گذشته سینمای ایران در آن ها حضور نداشت که البته این مساله هم در حال برطرف شدن است، می شود گفت که تعداد جوایز ما در جشنواره های مختلف سینمایی تقریبا ۱۰ درصد افزایش داشت. در شاخصه های کلی سینما چه در حوزه فروش چه مخاطب و زیرساخت وضعیت بهتری در دنیا پیدا کردیم و امیدوارم سینمای ایران بتواند در دوره ۴ ساله بعد با همین اعتبار به مقام ششم یا هفتم در جهان دست پیدا کند.
خزاعی با اشاره به اینکه بعد از یک سال پیگیری و جلسه با سازمان تامین اجتماعی کشور دیشب مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد که مشکل بیمه بازنشستگی هنرمندان برطرف شده است، ادامه داد: این خبر بسیار خوبی برای هنرمندان سینما است و کسانی که تا دیروز دغدغه بازنشستگی داشتند می توانند در دو سه سال آخر بیمه خودشان را با مبلغ بالاتری رد کنند و با حقوق بالاتری بازنشسته شوند. این اتفاق آرزوی چندساله همه ما در خانواده سینما بود. ان شاءالله در دو هفته آینده توافقاتمان با سازمان تامین اجتماعی عملی می شود.
وی در پایان صحبت هایش با اشاره به بسته معیشتی که در اختیار سینماگران قرار گرفتهاست، گفت: مساله دیگر بسته معیشتی بود که با همت و شناسایی دوستانمان در خانه سینما عملی شد و به عنوان عیدی عید فطر تقدیم دوستان و تا یکی دو روز دیگر برای همه واریز خواهد شد. این پنجمین بسته معیشتی است که از آغاز دولت برای سینماگران واریز میشود. امیدوارم آنقدر کسب و کار رونق داشته باشد که لازم نباشد ما تزریق بسته حمایتی داشته باشیم اما با شرایطی که در سینما هست باید حواسمان به قشر ضعیفتر باشد.
در این مراسم مدیران و هنرمندانی چون سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمجید پوراحمدی مشاور وزیر و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، محمد حمیدی مقدم مدیر مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مهدی آذرپندار مدیر انجمن سینمای جوانان ایران، ابراهیم حاتمی کیا، مسعود ده نمکی، مجتبی امینی، مسعود اطیابی، فرهاد قائمیان، جعفر دهقان، محمدرضا شریفی نیا، محمدرضا ورزی، سعید سهیلی، محمود رضوی، علیرام نورایی، مسعود نقاشزاده، سید ضیا هاشمی، حبیب اسماعیلی، احمدرضا معتمدی، محسن علی اکبری، سعید خانی، لیلی عاج، محمدرضا شفیعی، محمود گبرلو، احمد نجفی، سعید الهی، حسین زندباف، مهدی سجاده چی، سیاوش حقیقی، حبیب احمدزاده، بیژن میرباقری، مرتضی رزاق کریمی، حبیب والی نژاد، بابک خواجه پاشا، انسیه شاهحسینی، مرتضی شایسته، پژمان بازغی، مجید شاه حسینی، علی اوجی، عباس جمشیدیفر، مستانه مهاجر، نفس بازغی، محمدتقی فهیم، علی دهکردی، هوشنگ توکلی، هومن حاجیعبداللهی، محمدحسین لطیفی، خیرالله تقیانی پور، قادر آشنا، کامران تفتی و … حضور داشتند.