کارگردان «مجلس آخر»: باید به این گونه تئاترها فضای بیشتری بدهند. مسئولین ما شعارهای زیادی می‌دهند که ما حمایت می‌کنیم و می‌خواهیم گسترش بدهیم اما وقتی به عمل می‌رسد، می‌بینیم اینطور نیست. 

به گزارش فیلم شناخت به نقل از باشگاه خبرنگاران توانا علی برجی کارگردان تئاتر «مجلس آخر» در گفتگویی ضمن ابراز ناراحتی از عدم حمایت از آثار مذهبی و مناسبتی اینطور بیان کرد: داستان این تئاتر در مورد پدر خانواده به‌ نام حاج غلامحسین است که به همراه عروس خود، مهتاب در یک خانه قدیمی زندگی می‌کنند. پسر وی به اسم قاسم به جنگ رفته و چندسالی است که مفقودالاثر شده است و در ادامه داستان ماجراهایی که برای حاج غلامحسین به وجود می‌آید، روایت می شود.

 

وی تالار سنگلج را بیشتر مخصوص نمایش‌های آیینی، سنتی و کمدی عنوان کرد و افزود: این تئاتر مذهبی در ایام فاطمیه روی صحنه نمایش رفته است. ما در تلاش هستیم تا تماشاگران برای دیدن این نوع نمایش‌ها به سالن بیایند. با ارگان‌های مختلف صحبت کردیم تا از مخاطبین این نوع تئاتر‌ها دعوت کنند که به تماشا بیایند. در سالن سنگلج این نوع تئاترها بیننده کمتری دارند. چند سال پیش تئاترها و نمایش‌های دفاع مقدس در تماشاخانه سَرو انجام می‌شد و مخاطب برای دیدن این نوع نمایش‌ها به سالن سَرو می‌آمدند که متاسفانه  سالن به دلایلی تعطیل شد.

برجی در ادامه گفت: باید به این تئاترها فضای بیشتری بدهند. مسئولین ما شعارهای زیادی می‌دهند که ما حمایت می‌کنیم و می‌خواهیم گسترش بدهیم اما وقتی به عمل می‌رسد، می‌بینیم اینطور نیست.

این کارگردان اظهار داشت: مسئولین ما باید حمایت کنند تا این سالن‌ها تعطیل نشوند.

در کشورهای اروپایی پس از چندین سال که از جنگ جهانی اول و دوم می‌گذرد هنوز نمایش‌های در این موارد ساخته می‌شود و  قهرمان سازی می‌کنند.

وی با اشاره به کمبود بودجه در ساخت تئاتر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان حمایت کننده اصلی فرهنگ و هنر در کشور باید تلاش کند تا حداقل بودجه تئاتر را بیشتر کند. ما باید در این عرصه کارهای فرهنگی انجام بدهیم که می تواند در رفع مشکلات فرهنگی جامعه تاثیرگذار باشد. ما ارگان‌هایی مثل شهرداری، مرکز هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی داریم که این‌ها وظایفی دارند که می‌توانند فعالیت فرهنگی انجام بدهند. این ارگان‌ها باید بخشی از بودجه را برای هنر شهر یا کشور بدهند. ولی متاسفانه به فرهنگ و هنر، بودجه کمی اختصاص می‌دهند.

8 سال دفاع مقدس ما دریایی از اتفاقات واقعی، عجیبی است که ما هنوز قطره‌ای از آن را درک و به قلم تحریر در نیاورده ایم. ما قهرمان بزرگی در عرصه ارتش، سپاه و بسیج داریم که به زندگی آنها بپردازیم و سال‌ها می‌شود روی آن کار کرد و آنها را نوشت. متاسفانه سالن و بستری فراهم نمی‌شود که بخواهیم این نوع کارها را بسازیم. ما هر سال شاهد آن هستیم که بازیگران حرفه ای فعال در این عرصه، از این فضا دور می‌شوند و به عرصه های دیگر مانند کمدی‌ می روند.

علی برجی عنوان کرد: برای من جذاب است که بیننده درگیر قصه درام می‌شود و انتهای نمایش در فضای  تعزیه‌خوانی قرار می‌گیرد. در بخش موسیقی زنده این نمایش، پیشکسوتان موسیقی تعزیه حضور دارند و دو تن از بازیگرهای این تئاتر از تعزیه خوان‌‌های معروف این عرصه هستند.

وی با بیان اینکه این نمایش در بخش مسابقه ایران جشنواره فجر حضور داشته است، خاطرنشان کرد: من به عنوان یک کارگردان ایرانی دوست دارم اثری در مورد مظلومیت مردم غزه ارائه بدهم؛ امیدوارم شرایط آن فراهم شود.