ماجرای نظر جالب رهبر انقلاب در مورد یک سریال نوروزی
رسانهی وابسته به بسیج دانشجویی، متنی در فروردین ۹۹ راجع به نظر رهبر انقلاب در مورد سریال های نوروزی به شرح ذیل منتشر کرده است:
رهبر انقلاب طی سالهای مختلف در دیدار با فعالین سینما و فرهنگ نکاتی را در مورد وضعیت فیلمهای صدا و سیما و سینما بیان میکنند. در یک نمونه جالب ایشان در مورد یکی از فیلمهای نوروزی میگویند:بعضى از فیلمنامه ها بى ارزشند! واقعاً آدم تعجب مى کند که این فیلمنامه نویس، چطور نشسته این فیلمنامه ى به این چرندى را سرهم کرده است! امسال در ایام نوروز سریالى «سریال میهمان» را نشان مى دادند که ما هم هر شب متأسفانه نشستیم تماشا کردیم! دائماً انتظار داشتم که این سریال به جایى برسد؛ تا اینکه شب آخر تمام شد و به جایى هم نرسید و ما بورِ بور شدیم! بااینکه چند نفر هنرپیشه ى. خیلى خوب در آن بازى مى کردند، انصافاً هم خوب بازى مى کردند و فضاسازیهاى خوبى هم داشت، اما یک فیلمنامه ى چرندِ چرند و خالىِ خالى داشت، که اصلًا اول تا آخرش یک ذره خوب نبود، مطابق با واقع نبود، غلط بود، دروغ بود، و بعد هم بى معنى و بى مزه تمام شد!
ژاپنیها برمى دارند از زندگى معمولى و شخصى یک نفر، یک موضوع براى فیلم درست مى کنند، که مطابق با واقع است. اصلًا علت جاذبه ى فیلمهاى ژاپنى هم این است. البته هنرپیشه هاى خوبى دارند، اما علت جاذبه این است که درست مطابق با واقع است. این سریال «سالهاى دور از خانه»ای که نشان مى دادند، که همه را جذب کرد، حتّى امام را حاج احمد آقا مى گفت که امام مرتب این سریال را نگاه مى کردند علتش چیست؟ چون زندگى اى که آن شخص در فیلم دارد، و آن کارى که او دارد مى کند، درست مطابق با واقع است؛ یعنى همانى است که واقعیت دارد. اصلًا هنرمند این است؛ باید واقعیت را عکس برگردان کند و به آدم نشان بدهد؛ حتّى آن مقدارى که آدم نمى بیند، برجسته کند، واقعیت را با همه ى ریزه کارى هایش جلا بدهد و جلوى چشم آدم بگذارد. آن سریالى که اشاره کردم، اینطور نبود.
وبسایت اصولگرای مشرق دربارهی سریال مهمان نوشته بود: اولین سریال مناسبتی که از تلویزیون ایران پخش شد، مجموعهای به نام مهمان با کارگردانی خسرو ملکان است. ملکان سال ۱۳۶۹ آن را ساخت و یک سال بعد در نوروز ۱۳۷۰ که مقارن با ۵ رمضان بود به روی آنتن رفت.
به نقل از افکار نیوز