از انتقاد خانم بازیگر از بایکوت تلویزیون در جشن حافظ تا اسامی برگزیدگان
آقای معلم، خواستم بدانید تلویزیونیها از جشن حافظ حذف شدند. وظیفه داشتم بگویم چون خیلی زحمت کشیدید و عمرتان را گذاشتید برای این همدلی و اتحاد بین هنرمندان و مخالف تفرقه بودید.
آزیتا ترکاشوند بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در جدیدترین پست خود با کنایه به عدم حضور تلویزیونیها در جشن حافظ (جشن دنیای تصویر) نوشت:
« سلام جناب علی معلم روحت عالی و متعالی بزرگ مرد
میخواهم نامه ای از زمین برایت در آسمانها بنویسم، میخواهم کمی درددل کنم. میخواهم بگویم کاش بودی و بزرگی میکردی و پدری در حق اهل سینما و تلویزیون. راستی جناب معلم تا آخر عمرم فراموش نمیکنم روزی را که از دفتر مجله شما با من تماس گرفتند و گفتند شما گفتهاید با من مصاحبه کنند، اصلا باورم نمیشد! آخر من تنها دو تا کار برای تلویزیون بازی کرده بودم و اسمم در کتاب موش و گربه نبود.
وقتی با خوشحالی به دفترتان آمدم و تیم شما با من مصاحبه کردند و از من عکس انداختند و مانند یک بازیگر سوپراستار با کمال احترام با من برخورد میکردند، در پوست خودم نمیگنجیدم و همانجا قسم خوردم برای هنر بایستم و تا جایی که توان دارم برای فرهنگ و هنر مردمم باشم.
جناب معلم این انگیزه را شما با تشویق و توجه به من دادید، یادم هست که گفتید من بخشی را در مجله برای چهره های نوظهور گذاشتهام و به خاطر همین من را دعوت کرده بودید؛ چقدر با لحن پدرانه و لبخند زیبا گفتید که چهره های نوظهور باید معرفی شوند، حمایت شوند، چه در تلویزیون چه در سینما. یادم هست که گفتید همه دارند زحمت میکشند چه در تلویزیون چه در سینما. شما گفتید باید قدردانی بشوند و زحمت و هنر آنان دیده شود، چه در تلویزیون چه در سینما.
شما سالها زحمت کشیدید که ریشه نفاق و فرقگذاری بین هنرمندان سینما و تلویزیون را خشک کنید، شما سالها با وجود بیمهریها و سنگاندازیها، مردانه و دلسوزانه و پدرانه ایستادگی کردید و خانواده سینما و تلویزیون را در یک جا جمع کردید و جشن گرفتید،کار شما اتحاد و همدلی بود، جناب معلم ما دلخوش جشن حافظ بودیم. با عشق یک سریال تلویزیونی را کار میکردیم و با انرژی به امید اینکه در جشنواره حافظ راه پیدا کند. جناب معلم الحق که این فامیلی برازنده شماست .
ای روشن ضمیر، اکنون بعد از سال ها فهمیدیم چقدر تلاش کردی برای رفع تفرقه و امروز جناب معلم شما تنها تعلق به خانواده خود ندارید. شما برای همه سینما و تلویزیون و هنرمندان هستید. همه ما فرزندان تو هستیم و با دلی پر از اندوه و حسرت مینویسم که میراثدار خوبی نبودیم، ببخش ما را.
راستی آقای معلم، خواستم بدانید تلویزیونیها از جشن حافظ حذف شدند. وظیفه داشتم بگویم چون خیلی زحمت کشیدید و عمرتان را گذاشتید برای این همدلی و اتحاد بین هنرمندان و مخالف تفرقه بودید.
البته اشکالی ندارد. ناراحت نیستم. جشن حافظ با وجود شما معنا داشت. ما جایزه خودمان را با شما و درس اخلاق و منش و بزرگی شما گرفتیم و خدا را شکر در زمانی وارد هنر شدم که علی معلم بود.
روحت شاد یادت گرامی »
جشن حافظ میراث مرحوم علی معلم یکی از چهره های تلویزیونی و سینمایی است که تلاش میکرد به چهره ها و آثار هنرمندان همه عرصهها خصوصا تلویزیون بپردازد اما امسال به شکل عجیبی در تمام بخشها به شبکه نمایش خانگی تعلق گرفت و هنرمندان و سریالهای تلویزیونی بایکوت شدند.
برگزیدگان بیست و دومین مراسم سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر (جشن حافظ) در سال 1402 اعلام شدند. اسامی برگزیدگان تندیس حافظ در 2 بخش تلویزیون و سینما در ادامه آورده شده است.
اسامی برندگان تندیس حافظ بخش تلویزیون
- برنده جایزه بهترین چهره تلویزیونی: عادل فردوسی پور برای برنامه فوتبال 360
- برنده جایزه بهترین سریال تلویزیون و شبکه خانگی: سریال پوست شیر
- برندگان جایزه بهترین کارگردانی سریال های تلویزیونی: نیما جاویدی برای آکتور و جمشید محمودی برای پوست شیر
- برندگان جایزه بهترین فیلمنامه سریال های تلویزیونی: رضا بهاروند و جمشید محمودی برای سریال پوست شیر
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد سریال های درام: علیرضا کمالی برای سریال پوست شیر
- برنده جایزه بهترین بازیگر زن سریال های درام: هدی زین العابدین برای سریال رهایم کن
- برنده جایزه بهترین بازیگر مرد سریال های کمدی: مهران غفوریان برای سریال نیسان آبی
- برنده جایزه بهترین بازیگر زن سریال های کمدی: رویا افشار برای سریال آنتن
- برنده جایزه بهترین ترانه فیلم و سریال: محسن چاوشی برای ترانه سریال رهایم کن و علیرضا قربانی برای بی گناه
- برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه: سیزده سالگی به کارگردانی صمد علیزاده
برندگان جشن حافظ 1402 بخش سینما
- برندگان جایزه بهترین بهترین بازیگر زن: الناز شاکردوست برای فیلم تی تی و صدف اسپهبدی برای فیلم علفزار
- برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مرد: پژمان جمشیدی برای علف زار و بهرام افشاری برای فسیل
- برنده جایزه بهترین فیلم سینمایی: ملاقات خصوصی به تهیه کنندگی امیر بنان
- برنده جایزه بهترین کارگردانی: آیدا پناهنده برای فیلم سینمایی تی تی
- برنده جایزه بهترین تدوین: عماد خدابخش برای فیلم بی همه چیز
- برنده جایزه بهترین فیلمبرداری: وحید ابراهیمی برای فیلم موقعیت مهدی
- برنده جایزه بهترین موسیقی متن: حسین علیزاده برای فیلم آتابای
- برنده جایزه بهترین فیلمنامه: امید شمس، بهمن ارک و علی سرآهنگ برای فیلم ملاقات خصوصی
- برنده جایزه دستاورد فردی ویژه: هادی حجازی فر
- برنده جایزه دستاورد فنی و هنری: امیرحسین قدسی برای بی همه چیز
- برنده جایزه ویژه هیئت داوران: ارسلان امیری برای فیلم زالاوا
همچنین جایزه نشان عباس کیارستمی به علی بهراد برای فیلم تصور و جایزه یک عمر فعالیت هنری، تندیس حافظ ویژه علی معلم به بهزاد فراهانی تعلق گرفت.